WAAROM BETON


Beton, robuust en verleidelijk

Beton heeft de afgelopen jaren snel terrein veroverd. En zo gek is dat ook niet. De uitstraling is puur en robuust en combineert perfect met andere natuurlijke materialen,zoals hout, rvs en leer. Het mooie van beton is dat de mogelijkheden eindeloos zijn, niet alleen in vorm, maar ook in kleur. Hoewel beton in het productieproces vrijwel gelijk is aan terrazzo, heeft beton toch een heel andere look. Een betonnen wasbak past bijvoorbeeld perfect bij een strakke designkeuken en wat dacht u van een betonnen tafelblad of een wastafel als eyecatcher in de badkamer?

Overal toepasbaar

Vroeger werd beton alleen gebruikt in de bouw, maar sinds enkele jaren is het eigenlijk niet meer weg te denken uit ons interieur. Vloeren in betonlook, betonnen vloeren die alleen maar geschilderd worden en dan hebben we nu dus nog beton dat terug komt in meubilair. De wasbakken in beton vieren hoogtij en hebben composiet en ander materiaal van de troon gestoten. Lavabos kan alles maken van beton. Uw creativiteit is onze drijfveer. Tafelbladen, kast elementen, wastafels en zelfs trappen en haarden behoren tot de mogelijkheid. Beton is hard en duurzaam en te vormen zoals u dat wilt. De beton producten van Lavabos worden in de fabriek gemaakt en kant-en-klaar bij u afgeleverd. Neem van ons aan, dat scheelt een hoop stof, water en andersoortige rommel in uw huis.

Cradle to cradle

Een begrip dat je steeds vaker hoort. Maar wat is het nu precies en wat heeft het te maken met beton? De kern van het Cradle to Cradle principe ligt in het concept: afval is ‘voedsel’. Alle gebruikte materialen zouden na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Hierbij zou geen sprake zou mogen zijn van kwaliteitsverlies en alle restproducten moeten hergebruikt kunnen worden of milieu neutraal zijn. Bij de productie van beton maken wij ook alleen maar gebruik van natuurproducten en restafval. Dus, door te kiezen voor beton, draagt u ook een beetje bij aan het behoud van onze natuur.

De productkenmerken van beton voor u op een rij

  • eindeloze ontwerpmogelijkheden
  • ijzersterk
  • moderne, robuuste uitstraling
  • puur natuurproduct
  • dicht en slijtvast (door het onderhoudsmiddel) dus goed schoon te houden en hygiënisch in gebruik